Ses Yalıtımı Nedir ?

Borlu izolasyon,ısı ses ve yangın yalıtımı

.Yangın söndürülene kadar binanın ayakta kalması için taşıyıcı kısımlara ve güvenli kaçış amacıyla oluşturulan bölümlere, Dışarıdan yangının sıçramaması için çatı ve cepheler ile kazan dairesi gibi patlama riski olan yerlere, Duman ve ısının yayılmaması için hava kanallarına ve tesisat borularının geçtiği bölgelere uygulanır.

Yangın yalıtımında, yanmayan veya alevi iletmeyen THERMOBOR, taşyünü,alçı ve lifli çimento levhalar vb. malzemeler; yapının duvarlarına, tavanlarına, döşemelerine ve hava kanallarına uygulanır.

Bir yangında ölümler çoğunlukla duman nedeniyle zehirli gaz soluma ya da karbonmonoksit zehirlenmesi gibi nedenlerden olmaktadır.

Karbonmonoksit zehirlenmelerinin halk içindeki diğer adı kan zehirlenmesidir. Yangın yalıtımı; yapı içerisinde yangının yayılmasını, dolayısıyla zehirli gazların çıkışını geciktirerek yangın mahallinden kaçılması için gerekli zamanı kazandırır.

Thermobor içerisindeki bor bileşenleri sayesinde yangın ilerleme ve yangın geçiktirme gibi avantajlar sağlamaktadır.

Dikkat:Yangın yalıtımı yaparken amacınız yangını çıktığı bölgede hapsetmek ve yangından kaynaklanan zararın artmasını engelemektir!

 

"Yangın yalıtımında doğru tercih thermobor"

 

Ses Yalıtımı Nedir ?

 

Ses yalıtımı, yaşanan ortamı istenmeyen seslerden yalıtarak gürültünün zararlı etkilerinden korunmak, gürültülü alanlardan çevreye yayılan sesi azaltmak ve sinema, kayıt stüdyosu gibi mekanlarda uygun kullanım koşulları oluşturmak amacı ile yapılan uygulamalardır. 

Ne Sağlar?

•    Stresin de başlıca kaynağı olan gürültünün zararlı etkilerinden korunarak sağlıklı ve konforlu yaşam alanları oluşturulmasını sağlar.

•    İşyerlerinde gürültü, çalışanların verimini düşürmekte ve hatta fabrika, imalathane gibi endüstriyel tesislerde dikkat dağılması sonucunda iş kazaları meydana gelmektedir. Dolayısıyla ses yalıtımı, çalışanların iş veriminin artması ve iş kazalarının azaltılmasını sağlar.

•    Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan araştırmalar sonucunda gürültünün çocuklarda uzun dönemli hatırlama ve kavrama yeteneklerinin azalmasına neden olduğunu ortaya koymaktadır. Ses yalıtımı, gürültünün eğitim kalitesini azaltıcı etkisini ortadan kaldırır.