Ses Yalıtımı Nedir?

Bor izolasyonu

.Isı ses ve yangın yalıtımı aynı anda sağladığı için ekonomiktir. Bor madeninin kendine özgü özellikleri sayesinde, THERMOBOR ürünümüz, bünyesinde küf, mantar ve bakteri oluşumuna izin vermez, böcek ve haşarat barındırmaz. Islansa dahi, hem kısa sürede kurur, hem de ıslak kaldığı sürede küf ve mantar oluşturmaz.

 

Aynı zamanda bor katkısıyla selüloz, yangın geciktirici malzeme özelliğini kazanır.

Yakıt tasarrufu sağlar

Doğal bir malzemedir

Kimyasal ve kanserojen içermez

Sağlığa zararsızdır

İyi bir ses perdecisidir

Her türlü yüzeye uygulanabilir

% 75 geri kazanılmış atık selüloz kullanımıyla ülkemizin en çevreci ve doğaya en zararsız yalıtım malzemesidir.

 

 

"Kışın sıcak dışarı çıkmasın.yazın,sıcak içeri sızmasın.thermobor"

Ses Yalıtımı Nedir?

 

Ses bir ortamda yayılırken önüne bir engel çıktığı zaman, diğer fiziksel olaylar gibi davranır. Yani sesin bir bölümü çarparak geri yansır. Bir bölümü önünde bulunan engel tarafından yutulur. Bir kısmı da önünde bulunan engelin diğer tarafına geçer. Bu sebeple her malzemenin bir ses yutma potansiyeli vardır. Ses yalıtımı yapılırken bu ses yutma potansiyelleri en yüksek olan maddeler kullanılır.

 

Yapılarda sesin iletimi ve gürültü oluşumu için ki önemli etmen vardır. Bunlardan birisi sesin boşluklardan diğer tarafa geçmesi anlamını taşıyan hava doğuşumlu seslerdir. Bu seslere müzik sesleri, konuşma sesleri örnek olarak gösterilebilir. Diğeri ise darbe kaynaklıdır. Darbe kaynaklı seslere ise zıplama sonucu oluşan sesler, çarpma sonucu oluşan sesler ve bir eşyayı sürüklerken meydana gelen sesler örnek gösterilebilir. Bu seslerin bir kısmı duvarın içinde kalmakta bir kısmı gürültü kaynağının olduğu tarafta ses çıkarmakta bir kısmı ise duvarın diğer tarafına gerek ses çıkarmaktadır.